Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Wednesday, November 16, 2011

Apalah Yang Berlaku Pada Saudara Mara Ratu Ni

Raja Ratu agak terkejut dengan berita yang didengar yang menimpa keluarga saudara mara Ratu. Ada 2 berita yang Ratu hendak kongsikan di sini. Yang PERTAMA, hari tu sepupu Ratu terlibat dalam kemalangan jalanraya. Yang KEDUA, sepupu Ratu yang lain terlibat dalam kemalangan di rumah sendiri.

Ok, Ratu ceritakan kisah yang PERTAMA. Kejadian ini berlaku di Johor Bahru. Pada hari Sabtu ketika sepupu Ratu, Faizal dalam perjalanan pulang dari tempat kerja, Ratu difahamkan motor yang ditunggang oleh Faizal ni dihimpit di bahagian tepi sebuah van. Melihat kepada keadaan fizikal, Faizal ingatkan tiada apa-apa kecederaan yang dialaminya. Tapi bila dia diangkat oleh orang ramai sekitar tempat kejadian, tiba-tiba Faizal menjerit kesakitan. Barulah dia tahu bahawa sebelah kakinya patah. Lantas bergegas dia dikejarkan ke hospital. Tiba di hospital Sultanah Aminah, Faizal ditahan di wad ICU (Unit Rawatan Rapi). Kejadian ini berlaku sebelum Ratu bersalin. Lebih menyedihkan kejadian ini berlaku di saat isterinya sedang sarat mengandung dan mengikut jangkaan doktor isterinya dijangkakan akan bersalin lebih kurang 2 minggu lagi. Ketika Raja Ratu melawatnya, Faizal menangis bila melihat kandungan Ratu kerana teringat akan isteri kesayangannya. Dia sedih kerana kemungkinan besar dia tidak dapat menemani isterinya ketika bersalin. Ratu sangat bersimpati dengan keadaannya pada ketika itu. Inilah orangnya yang bernama Faizal. Maaf ya Faizal.. Ratu ambil gambar ni di facebook. Hehe..

Kisah yang KEDUA pula, baru-baru ini salah seorang sepupu Ratu mengalami kemalangan di rumah. Kejadian itu berlaku pada tengah hari ketika ibu sedara Ratu mengambilnya pulang dari sekolah. Tanpa disedari.. Tanpa diduga.. Tanpa disengajakan.. Sepupu Ratu dilanggar oleh ibunya sendiri. Ayahnya yang melihat kejadian itu di hadapan mata terus menutup mukanya. Sedar-sedar supupu Ratu sudah berada di tayar kereta Avanza. Ibunya menangis tidak berhenti. Lantas, sepupu Ratu bergegas di hantar ke hospital. Doktor agak terkejut bila mendapati bahawa sepupu Ratu yang masih kecil itu tidak mengalami sebarang kecederaan. Cuma luka-luka kecil sahaja di mukanya.

Begitulah keadaan yang berlaku kepada sepupu-sepupu Ratu. Apa-apapun dalam situasi kes pertama, sepupu Ratu tu kini berada dalam kedaan stabil dan kini berehat di rumah. Kakinya yang patah itu telahpun dimasukkan besi dan isterinya telah selamat melahirkan cahaya mata perempuan. Dalam situasi kes yang kedua, sepupu Ratu tu kini nampaknya semakin sihat. Walaupun pada mulanya, dia dan ibunya mengalami trauma. Tapi Ratu bangga dengan ibunya kerana ibunya kuat semangat dan kini dapat memandu kenderaan ke mana sahaja. Yang penting bagi Ratu kedua-duanya selamat. Alhamdulillah..

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267