Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Sunday, April 20, 2014

Borong Pakaian Baru Untuk Puteri Raja Ratu

Ibubapa Ratu sudah mengeluh pada Ratu bahawa pakaian Puteri Raja Ratu ini sudah kecil. Haishh. Cucu kesayangan la katakan. Rasanya baju untuk Puteri Raja Ratu ini sudah banyak dalam bakul itu yang boleh dipakai. Ratu tengok semuanya boleh dipakai lagi. 

Emm, keesokkan hari ibubapa Ratu beriya-iya hendak bershopping pakaian baru untuk Puteri Raja Ratu ini. Ok lah, Ratu pun ikutkan sahaja. Janji mereka bahagia. Jangan shopping sakan sudah. Gabak duit Ratu nanti. Huhu..

Inilah antara pakaian yang telah dibeli,


Ini adalah baju kegemaran Puteri Raja Ratu,


Ini adalah beg dan kasut Puteri Raja Ratu. Katanya hendak pakai beg ini untuk ke sekolah. Hehe..


Ini pula gelagat Puteri Raja Ratu dengan beg barunya,


Sekali Ratu tengok memang hendak beli semua baju untuk Puteri Raja Ratu. Rabun juga la mata dibuatnya. Maklumlah, masa Ratu beli ini tengah promosi. Ada juga saiz yang sudah tiada. Emm.. 

Akhir kata, sudi-sudilah layari ruangan facebook saya dan klik link ini:
a)  RR Wealth Management
Semua orang mempunyai impian iaitu ingin menjadi bebas kewangan. Jadi, saya akan kongsikan pelbagai info dan tips mengenai bagaimana ingin menambahkan pendapatan serta mengaut keuntungan khususnya dalam pelaburan emas. Anda duduk diam-diam, duit yang berjalan untuk anda.

Semua orang inginkan tubuh badan kelihatan sihat. Kulit kelihatan cantik dan nampak lebih muda. Ruangan inilah yang akan saya kongsikan mengenai pelbagai tips kesihatan supaya kita semua kelihatan sihat. 

Silalah layari dan sudi-sudilah klik butang 'LIKE'

Tatapan dari,

Friday, April 18, 2014

Kebaikan Memasang Rumput Di Halaman Rumah

Ratu tertarik dengan salah satu info yang dikongsikan di facebook. Bagi memenuhi ruangan motivasi pada bulan ini, Ratu ingin kongsikan tips mengenai 10 kebaikan dalam pemasangan rumput di halaman rumah kepada semua pengunjung teratak ini. 

1.  MENGHALANG HAKISAN TANAH.
Sudah pastinya kawasan yang berumput akan mengurangkan kesan hakisan air berbanding kawasan lapang yang botak. 

2.  MENGURANGKAN HABUK.
Kawasan lapang yang tidak mempuyai rumput pastinya akan sering kali berhabuk atau berdebu terutama sekali apabila cuaca kering.

3. MENGELAKKAN LARIAN PERMUKAAN.
Pergerakan air yang banyak di atas permukaan yang tidak berumput pastinya akan membawa debu, tanah atau sampah dalam alirannya.

4.  MENAPIS AIR
Rumput boleh bertindak sebagai tapisan untuk air yang mengalir melaluinya. 

5.  MEMERANGKAP HABUK DAN ELAK PENCEMARAN.
Permukaan daun rumput seperti lain-lain tumbuhan juga boleh memerangkap sebahagian jenis pencemaran udara akibat habuk yang berterbangan di halamana rumah. 

6.  MEMBEKALKAN OKSIGEN
Melalui proses fotosintesis, tumbuhan hijau pastinya akan menyerap karbon dioksida (CO2) yang dilepaskan melalui pernafasan kita dan membebaskan oksigen (O2) yang diperlukan dalam badan badan kita.

7.  PENYEJUKKAN.
Jika dibandingkan dengan tanah kosang atau simen konkrit dengan keluasan yang sama, rumput akan nampak lebih tenang dan menyejukkan pandangan mata.

8.  KECANTIKKAN.
Apapun jenama jubin dan marmar yang digunakan, tatkala cuaca panas hanya rumput yang dipasang dan terurus sahaja yang akan menyejukkan pandangan mata dan suhu kawasan tersebut.

9.  NILAI HARTANAH.
Sama ada tanah besar sekangkang kera atau kawasan yang agak besar. rumput hiasan mampu menaikkan harga rumah atau hartanah. Sekaligus menarik perhatian kita.

10. KAWASAN SUKAN DAN REKREASI.
Rumput yang sesuai boleh digunakan untuk kawasan rekreasi kanak-kanak mahupun aktiviti bersukan. 

Walaubagaimanapun, perlu diingatkan rumput ini perlu disiram setiap hari dan memerlukan penjagaan yang baik agar ianya sentiasa kelihatan cantik seperti mana penjagaan pokok bunga.

Akhir kata, sudi-sudilah layari ruangan facebook saya dan klik link ini:
a)  RR Wealth Management
Semua orang mempunyai impian iaitu ingin menjadi bebas kewangan. Jadi, saya akan kongsikan pelbagai info dan tips mengenai bagaimana ingin menambahkan pendapatan serta mengaut keuntungan khususnya dalam pelaburan emas. Anda duduk diam-diam, duit yang berjalan untuk anda.

Semua orang inginkan tubuh badan kelihatan sihat. Kulit kelihatan cantik dan nampak lebih muda. Ruangan inilah yang akan saya kongsikan mengenai pelbagai tips kesihatan supaya kita semua kelihatan sihat. 

Silalah layari dan sudi-sudilah klik butang 'LIKE'

Tatapan dari,

Wednesday, April 16, 2014

Gelagat Puteri Raja Ratu

Hari ini, Ratu tersenyum melihat gelagat Puteri Raja Ratu di rumah ibubapa Ratu. Begini ceritanya,

Puteri Raja Ratu sibuk bermain basikal birunya. 
Tanpa disedari, Puteri Raja Ratu ini mengambil kunci motor Tok ayahnya. 
Hendak tahu, apa yang dibuatnya dengan kunci motor itu?

Puteri Raja Ratu menggantungkan kunci motor Tok Ayahnya di basikalnya. 
Emm, agaknya dalam fikirannya ingin 'start' enjin basikalnya. 
Haishhh.. Pengaruh naik motor dengan Tok Ayahnya la ni setiap hari. 

Lebih kurang 1 jam kemudian.. 
Tok Ayahnya ingin menggunakan motor untuk pergi ke kedai sekejap.
Tok Ayahnya mencari kunci motor.
Cari punya cari.. tidak juga jumpa kunci tersebut.
Lalu berkata, "Eh, mana kunci motor ini?"

Tok Maknya ternampak kunci motor itu lalu menunjukkan kunci motor itu kepada Tok Ayahnya.
Sambil berkata, "Tu yang tergantung kat basikal tu."
Tok Ayahnya terus ke basikal Puteri Raja Ratu dan mengambil kunci tersebut.
Lalu berkata, "Laa.. Iya.. Iya la.. Atuk cari kunci motor ni. Rupa-rupanya kat basikal cucu atok ni."

Puteri Raja Ratu tersenyum sambil mentup mulutnya.
Lalu berkata, "PADAN MUKA'"
Ratu terus menepuk dahi mendengar ayat dari mulut Puteri Raja Ratu sambil berfikir,
Dari mana Puteri Raja Ratu ini belajar perkataan tu?
Haishh..

Inilah dia wajah Puteri Raja Ratu yang tanpa rasa bersalah. Huhu..

Gambar pertama,

Gambar Kedua,


Gambar ketiga,

Lain kali jangan buat lagi ya.. Huhu..

Tatapan dari,

Tuesday, April 15, 2014

Aura White Bakal Hadir Dengan Duta Baru

Sepertimana yang kita semua tahu dita Aura White adalah Hanez Suraya. Tapi kini pihak Aura White telah membuat keputusan untuk menukar duta bagi produk Aura White. Yang menjadi tanda tanya, kenapa duta Aura White ini bertukar wajah? Siapa duta Aura White yang terbaru? 

Keputusan ini dibuat mungkin atas sebab kisah kehidupan yang melanda Hanez Suraya baru-baru ini. Apa-apapun kita tunggu nanti kemunculan duta Aura White yang baru pada bulan Mei 2014 ini nanti.


Ini adalah duta Aura White sebelum ini,


Ini pula pandangan duta Aura White yang akan bakal diketahui identitinya,

Siapakah agaknya duta baru ini? Adakah Hanis Zulaikha.. Fazura.. Nantikan kemunculannya.

Apa-apapun jom miliki Aura White sekarang. Hubungi saya di talian 012-6844870.
Setiap pembelian PERCUMA 5 barang misteri.
Hubungi saya secepat mungkin.

Akhir kata, sudi-sudilah layari ruangan facebook saya dan klik link ini:
a)  RR Wealth Management
Semua orang mempunyai impian iaitu ingin menjadi bebas kewangan. Jadi, saya akan kongsikan pelbagai info dan tips mengenai bagaimana ingin menambahkan pendapatan serta mengaut keuntungan khususnya dalam pelaburan emas. Anda duduk diam-diam, duit yang berjalan untuk anda.

Semua orang inginkan tubuh badan kelihatan sihat. Kulit kelihatan cantik dan nampak lebih muda. Ruangan inilah yang akan saya kongsikan mengenai pelbagai tips kesihatan supaya kita semua kelihatan sihat. 

Silalah layari dan sudi-sudilah klik butang 'LIKE'

Tatapan dari,

Monday, April 14, 2014

Tahniah Dapat Baby Lagi

Baru-baru ini Ratu dikejutkan dengan kehadiran orang baru dalam kehidupan keluarga sepupu Ratu. Hehe. Ratu pun pada asalnya dapat tahu melalui ruangan facebook. Beberapa hari selepas itu, ibubapa Ratu pula mengajak Ratu untuk pergi melawat sepupu Ratu ini. 

Sepupu Ratu ini pun memang sudah mempunyai seorang anak lelaki berusia 3 tahun. Kini, kehadiran orang baru pastinya seronok la anak sulungnya kerana sudah ada kawan untuk bermain kelak. Anak yang kedua ini adalah anak lelaki bernama Muhammad Dhamir Thabit bin Mohd Azree Salfee. Hehe.. Ratu minta maaf ya Zeela dan Azree Salfee, Ratu ambil nama dan gambar ini di facebook.. Huhu..



Ratu sampai sahaja di rumah ibu saudara Ratu itu di Tangkak, Ratu terus tunjukkan Puteri Raja Ratu kepada bayi itu. Emm, Puteri Raja Ratu tidak mengendahkannya bayi tersebut. Puteri Raja Ratu sudah nampak kawasan rumah yang luas. Dalam fikirannya sudah terfikir keseronokan bermain di tambahkan lagi dengan tambahan mainan di situ. Emm.. Apa lagi berlari dia pergi dapatkan mainan itu dan bermain. Haishh..

Raja pula pada ketika ini terlibat dengan kerja luar, jadi Raja tidak dapat menemani Ratu melawat sepupu Ratu. Kini sudah ramai pula yang tambah anak termasuklah sepupu dan rakan Ratu, Ratu terfikir juga bilalah agaknya Raja Ratu ingin menambah anak lagi. Huhu. Insya Allah, kalau ada rezeki tahun depan akan difikirkan. Hehe..

Tatapan dari,

Tuesday, April 1, 2014

Pameran Kucing

Lebih kurang 2 minggu lepas, Ratu ada perasan di salah sebuah majalah yang mengatakan Pameran kucing akan di adakan pada 29 Mac 2014 dan 30 Mac 2014. Raja dan Ratu terfikir hendak bawa Puteri kami ke sana. Hehe. Hari yang di tunggu-tunggu sudah tiba. 

Setelah siap urusan kerja-kerja di rumah, Ratu pun maklumkan pada Puteri Raja Ratu bahawa Ratu ingin membawanya ke Pameran Kucing. Waa, bukan main suka lagi Puteri Raja Ratu ini bila dengar hendak pergi berjalan. Setelah bersiap dan makan tengah hari, kami pun bertolak.

Sampai sahaja di Pameran Kucing itu, Puteri Raja Ratu tertarik dengan arnab yang di lepaskan di kawasan yang disediakan. Ini lah arnabnya,


Bukan main suka lagi Puteri Raja Ratu ini tengok arnab tu berlari sampai hampir terlari sedikit sangkar arnab ini dikerjakannya. Huhu.

Selain arnab, ada juga binatang-binatang lain yang ditontonkan seperti kucing, burung, hamster, ular dan sesumpah. Kebanyakkkan binatang yang ditontonkan ini adalah untuk dijual. Ada jual penjual yang turut sama menjual makanan dan permainan untuk binatang-binatang ini terutama sekali kucing dan hamster. Ini lah gelagat Puteri Raja Ratu yang kepenatan.


Setelah pulang, Ratu tengok Puteri Raja Ratu ini seperti letih dan lesu. Ratu terus basuhkan muka, kaki dan tangannya. Ratu terus baringkan Puteri Raja Ratu di atas katil. Beberapa minit kemudian, Ratu tengok Puteri Raja Ratu sudah terlelap. Haishhh, keciannya dia. Letih ya. Tapi memang seronok.

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267