Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Thursday, February 23, 2012

Terharu Membaca Kisah Pemergiannya

SAYUP HATI RATU MENDENGARNYA..
HIBA HATI MEMBACANYA..
TERHARU MELIHAT GAMBAR-GAMBAR KETIKA SIHAT..
MENITIS AIR MATA BILA MENGETAHUI PEMERGIANNYA..

Inilah luahan hati Ratu pada hari ini. Ya Allah.. tak tahu lah nak cerita macam mana. Tentu korang tertanya-tanya apa sebenarnya yang berlaku. Raja Ratu pun sebenarnya bukannya kenal arwah ni. Apa tah lagi seluruh ahli keluarganya. Tapi Ratu terharu melihat gambar seorang budak kecil yang bagi Ratu tidak mempunyai dosa telah pergi juga meninggalkan kita semua terutama sekali keluarganya. Pergi menyambut seruan Ilahi. Sebak memang sebak Ratu apabila melihat gambarnya ketika sihat. Memang comel. Apatah lagi apabila melihat gambarnya ketika bertarung nyawa untuk hidup. Peh, tersentuh hati Ratu. Terus tersentap emosi Ratu. TAPI AKHIRNYA RATU MENGETAHUI DIA PERGI JUA.

Tentu korang tertanya siapa sebenarnya arwah??? Macam mana Ratu boleh mengenali dan mengetahui pemergiannya??? Oklah Ratu ceritakan sekarang bagaimana Ratu boleh mengetahui mengenai arwah secara tidak langsung. Ratu seperti biasa sambil bekerja sambil online facebook dan pastinya TERATAK ISTANA RAJA RATU ni. Tapi pada hari ini Ratu tersentuh apabila terpandang 1 cerita di facebook bertajuk bersama Mazidul: FARIS TELAH PERGI BUAT SELAMANYA... AL-FATIHAH.. Inilah gambarnya,

Arwah ini disahkan telah meninggal dunia pada jam 10.18 pagi tadi. Ya Allah, keciannya budak ni. Sesungguhnya Allah lebih sayangkan FARIS NUR DANIEL. Itulah nama sebenar arwah. Sedap kan nama secomel rupa parasnya. Umurnya baru 6 tahun. Arwah dimasukkan ke Sime Darby Medical Center Subang Jaya. Ratu difahamkan arwah dimasukkan sejak 1 Februari 2012 yang lepas, masa tu arwah kena sawan dan ada kesan kepada otak. Hari ke empat, doktor ambil air tulang belakang dan arwah dilaporkan dijangkiti penyakit BARAH DARAH. Allah Hu Akbar. Sayupnya hati bila membacanya. Pada 17 Februari 2012, arwah nampak berupaya menggelang-gelengkan kepala walaupun doktor kata paru-paru tidak begitu berfungsi dan hati dia bengkak. Allah hu Akbar. Sayupnya hati apabila melihat gambar arwah menitiskan air matanya.
Tapi mengapa Ratu tidak mengetahui dari awal mengenai kisah Faris ni. Jika tidak, Ratu dapat juga menghulurkan sedikit sumbangan yang tidak seberapa untuk membantunya. Ratu difahamkan bil rawatan sepanjang arwah berada di hospital mencecah RM100,000. Ini adalah perbualan antara arwah dengan ayahnya. Menitis air mata Ratu ketika membacanya,

Ayah : Farisss, faris nampak ayah tak?
Faris : *angguk (walaupun terlalu lemah anggukkan dia)
Ayah : Faris rindu ayah dgn ibu?...
Faris : *angguk
Ayah : Faris sakit tak?
Faris : *diam
Ayah : nanti nurse bagi susu supaya faris kuat & sihat ok?
Faris : *angguk
Ayah : ayah tunggu kat luar dulu ye? Nanti nurse bg susu, lap badan & tukar pampers tau.. ayah datang balik nanti. Kejab je ok?
Faris : *diam

Ini pula beberapa gambarnya ketika dia sihat. Ya Allah.. comelnya arwah kan. Nampak cergas dan ceria terpancar di wajahnya.

Ini gambarnya yang kedua,Mari kita sedekahkan AL-Fatihah kepada arwah. Semoga keluarga cekal menghadapi dugaan Yang Maha Esa. Pastinya arwah sekecil ini akan masuk syurga dan mendoakan kehadiran ibubapanya di syurga kelak. Al-Fatihah..

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267