Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Tuesday, March 12, 2013

Sibuk Dengan Urusan Audit

Minggu ini Ratu sibuk dengan penyediaan beberapa fail dan beberapa dokumen untuk tujuan audit. Pihak atasan ada memaklumkan kepada Ratu mengenai keinginan mereka untuk mengadakan Mesyuarat Lembaga Pengarah sekitar bulan April dan Mei 2013. Jadi, Ratu perlu kemaskini fail-fail untuk tujuan audit termasuklah Fail Baucer Bayaran Syarikat, Penyata Kewangan Syarikat, Fail Aset dan beberapa fail kewangan yang biasa diperlukan untuk tujuan audit.

Sepatutnya, pihak audit ni mulakan tugas mereka sekitar awal bulan ni. Tapi oleh mereka sibuk dengan urusan audit luar, maka tarikh untuk membolehkan pihak audit memulakan tugas mereka adalah pada hari ini. Ratu pun silap kerana lambat menghubungi mereka untuk setkan masa bagi membolehkan mereka mengaudit. Haha. Hehe.. PADANLAH MUKA !!!

Urusan audit kali ini tidaklah seperti tahun-tahun lepas kerana tahun ini Ratu mulakan audit untuk 2 buah syarikat sahaja. Kebiasannya, Ratu uruskan kemasukan pihak audit untuk mengaudit 4 atau 5 buah syarikat sekaligus. Sebenarnya, daripada 4 atau 5 buah syarikat ini, salah satu daripadanya adalah syarikat induk manakala yang lainnya adalah anak syarikat. Ratu menguruskan kewangan syarikat induk manakala penolong Ratu menguruskan kewangan anak-anak syarikat.

Oleh kerana, penolong Ratu belum menyiapkan lagi dokumen-dokumen untuk audit bagi anak syarikat. Maka, Ratu terpaksa meneruskan urusan audit kali ini bagi syarikat induk dan salah 1 anak syarikat.

Moga-moga proses pengauditan pada minggu ini berjalan dengan lancar.

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267