Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Wednesday, February 7, 2018

Aneka Petua

Pelbagai petua boleh digunakan untuk memudahkan aktiviti harian kita. Ratu ada terbaca melalui sebuah majalah. Ratu tertarik untuk kongsikan di sini. Semoga ianya memberikan manfaat kepada kita semua.

* Gula untuk membersihkan daging
Bukan mudah untuk membersihkan daging khususnya daging yang baru disembelih. Baunya memang agak hamis. Walaupun telah berkali-kali basuh namun darahnya masih banyak lagi . Bagi mengatasinya, basuh daging dengan gula. Gaul daging dengan gula, biarkan seketika dan kemudian bilas.

* Tepung hilangkan hanyir ayam
Gaul ayam dengan tepung gandum dan biarkan seketika. Kemudian basuh ayam hingga bersih. Jika tepung gandum habis, tepung jagung juga boleh digunakan.

* Lendir lidah buaya kecutkan jerawat dan tegangkan wajah
Untuk kecutkan jerawat, sapukan bahagian yang bermasalah dengan lendir lidah buaya. Lakukan sekerap yang mungkin. Jerawat akan kecut tanpa meninggalkan parut. Malah kulit muka juga akan tegang. 


* Lemon nyahkan bau hapak
Bekas makanan yang lambat dibasuh akan meninggalkan bau hapak. Bekas makanan yang terlalu lama disimpan juga mengeluarkan bau yang kurang enak. Cara untuk menghilangkannya, rendam bekas makanan bersama air dan hirisan lemon. Hasilnya bau-bauan itu pasti akan hilang.

* Yogurt lembutkan rambut
Rambut yang keras, kering dan bercabang pasti membuatkan kaum wanita tertekan. Jangan sedih. Sapukan rambut dengan yogurt asli dan jadikannya seperti masker. Kemudian balut dengan tuala dan biarkan selama 20 minit. Lepas tu, bilas dengan bersih. Amalkan 2 kali seminggu

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267