Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Sunday, June 9, 2013

Bersiar-siar di Zoo Melaka..

Di hujung minggu, Ratu mengajak Raja bersiar-siar di Zoo Melaka. Kebetulan, Raja pula pada ketika itu sudah mandi seawal pagi. Begitu juga dengan Puteri Raja Ratu. Hehe.. Ratu pun mengambil kesempatan ini untuk mengajak Raja. Raja pada mulanya mengeluh kerana dia agak keletihan. Tapi atas pujukan Ratu, akhirnya Raja akur jua. Ala bukannya selalu. Nanti cuti hujung minggu pada minggu hadapan, Ratu janji Ratu tidak Raja bersiar ya. Hehe..

Apabila Raja bersetuju, Ratu pun apa lagi. Terus siap-siapkan barang keperluan Puteri Raja Ratu dan seterusnya mandi. Kemudian, kami pun bergeraklah ke Zoo Melaka. Niat Ratu nak tunjukkan binatang yang selalu Puteri Raja Ratu lihat di buku ABC nya. Kali ini dia boleh lihat sendiri binatang-binatang tersebut di hadapan matanya. Inilah antara gambar-gambarnya, 


Bila nampak 'ngimau' sebut 'Aummmm'. Terus Puteri Raja Ratu sebut aummm. Gambar ke 2 pula,


Besarnya harimau ini ya sayang. Ratu ingat lagi, bila nampak gajah. Ratu mengingatkan Puteri Raja Ratu. A B C D  E  F  G.. G apa.. G Gajah. Dia pun sebut. Emm dah ingat lah tu dengan gambar gajah di buku ABC nya. Emm.. Bila pulang ke rumah, masing-masing keletihan dan terus tidur. Mana tidaknya, Raja dan Ratu bergilir-gilir dukung Puteri Raja Ratu ini berjalan di seluruh kawasan Zoo. Penat gila beb !!! Tapi memang seronok.

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267