Carila di sini beb...

Bagila hamster ni makan..

Nak bagi makan, klik saja dalam kotak tu..
Nak bagi minum, klik penutup botol susu tu..
Nak dia jalan di bulatan balik, klik butang tengah bulatan tu..

Lampu Solar

Wallpaper RR Raudah

Acuan Simen

Acuan Simen
Klik di sini untuk melihat pelbagai gambar dari pelanggan

KISAH PUTERI RAJA RATU

Sunday, June 30, 2013

Kini Harga Emas Semakin Meningkat

Emas merupakan logam yang sangat istimewa. Warnanya yang menarik serta kesukaran mendapatkannya menyebabkan ianya di anggap bernilai oleh manusia. Selain daripada dijadikan barang kemas, ianya juga dapat dijadikan penyimpan kekayaan yang paling unggul. Ini kerana ia tidak boleh dibinasakan dan tidak hilang nilainya.

Oleh itu, tindakan dengan menjadikan emas sebagai satu pelaburan merupakan pilihan yang bijak dan menguntungkan. Ini kerana nilainya sentiasa meningkat dalam jangka masa sederhana dan panjang. 

Ini adalah graf purata harga emas sepanjang 10 tahun mengikut harga pasaran dunia,Jika dilihat graf di atas, kita lihat harganya akan naik. Melalui graf ini, harga pada bulan September 2002 adalah USD/ 310.20 Oz manakala pada bulan September 2012 harga emas adalah USD/1,744.45 Oz

Ini bermakna kenaikan harga emas adalah sebanyak 462.36 % setahun yang mana kenaikan harga setahun adalah 46.23%. Dimaklumkan di sini, pengiraan kenaikan harga emas yang dimaksudkan ini bermula dari bulan September hingga ke bulan September tahun seterusnya. 

Bukankah tinggi kenaikan harga emas ini ? Jika difikirkan kembali keuntungan yang kita boleh perolehi melalui pelaburan emas ini adalah lebih tinggi dari dividen di ASB. Dividen yang kita diterima adalah dalam sekitar anggaran 8.25% setahun,. Oleh itu, keuntungan yang boleh kita perolehi melalui pelaburan emas adalah 5 kali ganda dari dividen yang kita terima di ASB.

Ingin mengetahui lebih lanjut --> CALL/ SMS/WHATSAPP/WE CHAT ke 012-6844870 Erly Sharena binti Haron (PG 034100)

Keputusan terletak di tangan anda.
Boleh juga layari facebook saya RR Wealth Management

Antara topik lain :
Pelaburan Emas Menurut Islam
Produk Public Gold -Dinar
Mengapa Saya Memilih Public Gold ?

Tatapan dari,

Kipas Solar

Kipas Solar
klik la gambar ni.. boleh juga call 012-6844870/ 017-2120267